25.2.12

Prusinovice v ženách vyhrála Petra Pastorová


Na start 19. ročníku Rohálovské desítky se postavilo rekordní startovní pole, celkem 520 startujících. Samozřejmě na startu nechyběli naši. Vynikajícího úspěchu dosáhla naše Petra Pastorová, která na náročné trati a větru dosáhla pěkného výsledku. Vloni doběhla na druhém místě za Petrou Kamínkovou a letos si pořadí vyměnily. Přitom Petra Pastorové běžela z plného tréninku volně a zadrženě. Přesto jí to stačilo na první místo, v novém osobním rekordu 36:17 min. a o 1:05 min. porazila Kamínkovou. Další z našich byl nejlepší Honza Fousek, který zaběhl za 38:42 min. Roman Slowioczek 39:05, Ladislav Dvorský 39:50, Petr Pěchula 42:11, Petr Jorníček 42:55, za Jorničkem doběhl jako vždy Jaroslav Macků 44:03, jenom čekám, kdy ho konečně porazí. Radovan Rudický jako vždy se asi celý závod šetří a čeká na posledních 200 m, kde ukáže ten svůj závěr. Tady jde vidět, že se asi fláka na trati, když má tolik síly na konci závodu. Jeho čas 44:18. Hned za ním doběhl Honza Schvarzbacher 44:21. Iva Zbořilová 47:06. Danuš Škrdová 47:20, ta byla jediná, kterou jsem vůbec neviděl, tak nevím, jestli se náhodou nesvezla autem. Ještě že jsem jí zahlédnul, že jela s námi v autobuse a potom jsem ji viděl po závodě. Pavel Pivko 47:30, poprvé s námi vyjel na závody, tak doufám, že se mu to líbilo. Zdeněk Čech 48:36, Jindra Čáp 49:16, Juřík Martin 49:31, Lenka Wágnerová 51:32, Rostislav Bažanowski, který doprovázel naši Lenku zaběhnul za 51:33,Vladimír Matysík 54:14, Jitka Ochozková 55:49, Radim Pach 57:20, Sylvie Magnusková 57:56. Na tento závod jsme vypravili autobus a zpáteční cesta byla dost veselá. Vypila se jedna flaška šampusu a dvě slivovice, dokonce jsme museli mít jednu zastávku na doplnění zásob. Já jsem tak hodně povzbuzoval naše závodníky, že jsem skoro úplně přestal mluvit. Jen šeptám. Takže, zítra se sejdeme v polském Rybniku.

Web závodu http://www.rohalovskadesitka.cz/

Komentář na Běhej.com: http://www.behej.com/clanek/8578-rohalovska-desitka-prinesla-rekord-i-prekvapeni

Fotky ve fotogalerii. Výsledky pod odkazem Výsledky.

21 komentářů:

Martin Juřík řekl(a)...

Když se dívám na fotky, tak si říkám, že bych potřeboval konečně ostříhat:D. Škoda, že jsem jel autem, slivovici bych koštnul:). Závod byl super, sice jsem přepískl tempo na prvních 5 km a na konci mě to vytrestalo, ale i tak pěkný závod to byl.

Anonymní řekl(a)...

... byla to moc povedená akce, až na tu účast v autobuse. Obrovská gratulace naší absolutní jedničce, Petře Pastorové !!! Při dekorování jsme si mohli ruce uplácat :-))Matys.

Martin Juřík řekl(a)...

Také gratulace Petře Pastorové

Rosťa Bažanowski řekl(a)...

Petře Pastorové patří standing ovation. Když už poráží s přehledem muže a i mistry světa v dogtrekingu, tak tomu říkám paráda :-)

Anonymní řekl(a)...

Petra byla je a bude vždy running Queen! Paráda:) Renata

Lenkačlenka řekl(a)...

Petra běžela 8-mý kilometr, když já míjela čtvrtý.Makala a přesto to vypadalo, že běží lehce a hravě. Je na ní hooodně vidět, že jí běhání baví!Rosťo a tobě moc díky za to, jak jsi mě pěkně vedl.

Lenkačlenka řekl(a)...

Nepodařil se mi napsat komentář k článku o Rohálovské desítce na Bezva běhu. Tak komentuji zde - z myšlenky na pokoření olympijského limitu až mrazí, to bych Petře moc přála! RosŤo co je více - olympiáda nebo Mistrovství světa v dogtrekingu? :-))

Rosťa Bažanowski řekl(a)...

Mistrovství světa v dogtrekingu :-)

Anonymní řekl(a)...

Taky moc gratuluji Petře k úspěchu a přeji, ať se jí ještě více daří a podaří vše, co má v plánu!!!! Iva

JaM řekl(a)...

Tímto smekám před Petrou ! Neměl jsem možnost dát si Ondrovu RÁLOVSKOU slivovici jako Otta, ale košt v autobude mi to vynahradil. Jinak taky doufám, že Jope někdy na závodě uvidí má záda.. :-)

Anonymní řekl(a)...

velká gratulace Petře. Obdiv za její lehkost, stále veselou náladu a pohodu. Moc přeji Petře splnění těch nejvyšších cílů, což je jistě OH.

Pozn. někteří pisálkové zde mě trochu překvapili. řadila jsem Vás do jiné kategorie. LenkaH

Anonymní řekl(a)...

Každému co si zaslouží!

Anonymní řekl(a)...

A není se čemu divit, stačí si jen přečíst ty neskutečné bláboly samochvály na www.balazextremeteam.estranky.cz

Anonymní řekl(a)...

Podle www.balazextremeteam.estranky.cz tam nikdo nic nezaběhl. Snad jen Roman s Luckou byli vynikající! Láďa D.

Anonymní řekl(a)...

tak ještě zareaguji,ale slibuji,že naposled.V žádném případě se nezastávám R.B.,je takový jaký je a asi se již nezmění.On rýpe do Vás,ale Vy zase do něho. Je to prostě lidská vlastnost.
A protože dělám ve zdravotnictví a denně jsem v kontaktu i s vážně nemocnými lidmi, přeji všem hlavně zdraví a takovou pohodu, kterou poznávám právě u Petry.
A protože tyto komentáře by se měli týkat hlavně Rohálovské desítky, ještě jednou gratulace nejen Petře,ale i všem dalším zúčastněným. LenkaH

Raduz řekl(a)...

Obrovská gratulace Petře a oboum Pastorům juniorům ke zlatému hattricku v Prusinovicích. Richarde, Tvá hruď se musí dmout hrdostí až do nebes :-))) upřímně Ti to přeji... .

šela řekl(a)...

Gratuluji Petře. Fantastický výkon. Je super, že náš region razovity má takovou hvězdu. Pokud její snaha směřuje ke splnění limitu tak moc držím palce ... to by byla bomba!!!

Anonymní řekl(a)...

Raduzi
je tomu skutečně tak, a moc díky za Tvá slova

zdraví Ríša

Anonymní řekl(a)...

Chtěl bych touto cestou zde všem poděkovat za gratulace , pozdravy a projevy přízně Péti. Moc si jich váží.

zdraví Ríša

Anonymní řekl(a)...

Gratulace celému "Pastor Teamu", skvělému závodu - tedy poděkování i organizátorům a divákům, takovou kulisu a atmosféru jsem na venkově opravdu nečekal, tedy právem tento závod skončil loni v hodnocení tak vysoko.Již teď vím, jak budu letos hlasovat.Já měl letos zde premiéru,takže za rok opět v Prusinovicích. Jeden z mála účastníků z Prajzké - Honza Schvarzbacher

Anonymní řekl(a)...

Děkuji vám, že mi fandíte, také děkuji za úžasný aplaus při vyhlašování - užila jsem si ho....ale ze všeho nejvíc děkuji Aleně Peterkové, která je mi od začátku roku excelentní trenérkou a obrovským vzorem. Petra Pastorová