6.6.11

26. Plitvički maraton 2011

V sobotu 4.6. se Jaroslav Hrabuška, jako první z našeho oddílu, zúčastnil tohoto maratonu. Umísti se ve své kategorii na 4. místě časem 3:29:34 hod, kategorii vyhrál Slovenský závodník Vladimír Balošák za 3:10 hod.
Věrka Božová běžela 16 km a umístila se na 3 místě.
Roman Baláž vyhrál svou kategorii za 2:59 hod., Adéla Esentierová 3:23 hod. skončila na 4. místě v kategorii.



Stránky závodu:
http://np-plitvicka-jezera.hr

Mapa tratě:


Komentář převzat ze stránek Národního parku Plitvická jezera

26. PLITVIČKI MARATON – OBOREN REKORD MARATONA IZ 2002. GODINE
U subotu, 04. lipnja 2011. godine održan je 26. Plitvički maraton na koji se na sve tri staze prijavio rekordan broj trkača (2.134) dok ih je na stazu istrčao također rekordan broj - njih 1.326.
Pobjednik maratona u muškoj konkurenciji je etiopljanin Erkolo (2:25:53) koji je oborio devet godina star rekord maratona koji je 2002. postavio talijan Zenuchi (2:28:26) za dvije i pol minute. Prošlogodišnji pobjednik maratona Mađar Rezessy bio je drugi sa zaostatkom od čak 18 minuta dok je treći u cilj stigao također Mađar Ferenz Biri, a odmah iza njega najbolji hrvat Goran Murić iz AK „Veteran“.

Kod žena prošlogodišnji uspjeh potvrdila je mađarica rumunjskoga podrijetla Simona Staicu popravivši svoj rekord za nekoliko sekundi (2:52:31). Drugo mjesto osvojila je Marija Vrajić (AK „Veteran) a treće Ingrid Nikolesić (AK Sljeme).

Na 16 km pobijedili su Mađari Tamas Nagy i Kaczer Zita, dok su na 5 km slavili su Slovakinja Petra Fašungova i Slovenac Borut Zupet.

Državni ekipni prvaci u maratonu postali su ekipe „Veterana“ u muškoj i „Sljeme“ u ženskoj konkurenciji.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Designed 2 GW Wireless LAN that went into both Airfoгce bаsеs and іmplemented thеm.
In thеsе challengіng times,
findіng a јob already seems impгobable ' consider being inside the market for jobs which are not affected by recession. The author of this article knows about south Alabama universities.

Feel free to visit my blog post; jobs network administration degree