26.12.08

Štěpánský běh Porubou.

Studené počasí přivítalo celkem 70 závodníků na startu 31. ročníku populárního Štěpánského běhu Porubou.
Suverénním se stal Tomáš Blaha z AK Kroměříž. Při neúčasti Petera Mikulenky, který nakonec přijal pozvánku do Bardejova a Aleše Mika, jenž léčí natažený zadní stehenní sval, tak závod postrádal další "výraznější osobnosti". Pro velmi prestižní druhé místo v celkovém pořadí si doběhl Petr Wala a jako třetí skončil Roman Baláž, který se zároveň stal vítězem kat. B. Druhé místo v téže kategorii vybojoval navracející se Černý jezdec Erich Neugebauer
z BK SAK Ložiska Karviná. Z bronzu se těšil Roman Slowioczek z Jablunkova.
Céčko ovládl Mirek Kravčík - boss Černých jezdců. Z druhého místa u padesátníků se radoval náš Vlastík Mitáček. Třetí flek bral Zdeněk Vrága z Rožnova pod Radhoštěm.
Šedesátníky vyhrál Franta Holec před Nikosem Tsametisem a na třetím místě doběhnuvším Vaškem Pavelkou, kterého lanaříme do našeho klubu.
V kat. ženy zvítězila Renata Brodová z AK ASICS Kroměříž před Natalií Pszczólkou (POL) a výbornou Karin Javorskou, Černou jezdkyní z BK SAK Ložiska Karviná. Pokud již bereme Petra Walu jako člena stáje Černých jezdců (přestoupí k 1.1.2009), tak tento tým dnes "bral co se dalo". Jedno zlato, tři stříbra a jeden bronz. Pokud to tak půjde dál, budu muset požádat našeho prezidenta klubu Ottu Seitla, aby uvolnil několik desítek tisíc EUR na koupi této špičkové stáje. Pokud ovšem bude na prodej.

Zato tým X-air dnes zcela vyhořel a je v naprosté agónii, která již pokračuje třetí týden v řadě (viz. Lysacup). Jeho cena na burze už klesla na pětileté minimum. Dno ještě není v dohledu a nikdo o ně tudíž nemá zájem :-)

Halloottovy fotografie ze závodu najdete na Našem Rajčeti vpravo.


Závodníci probíhají kolem naší "klubovny" U Pošty v Ostravě-Třebovicích


Po delší době se v Ostravě ukázal i guru běžeckého hnutí v České republice a skvělý komentátor Ivo Domanský.


Petr Wala si běží pro stříbrnou medaili.

VÝSLEDKY ZDE !

Žádné komentáře: