27.10.08

Opět se roztáčí kolotoč...

... Moravskoslezského běžeckého poháru 2008.

Vře to hned v několika kategoriích. V áčku se usadili na prvním a druhém místě Černí jezdci z Karviné Petr Karkoška a Kazek Swaczyna, ale ze zadních pozic jistě budou útočit loňský vicemistr celkového hodnocení Šípák Marek Škapa a novopečený člen Černých jezdců Petr Wala, který přestoupil mimo přestupní termíny (prosinec-únor :-) Volky nevolky jsme nuceni veřejně oznámiti, že organizační štáb MBP doposud neobdržel od šéfa Černých jezdců Mirka Kravčíka, za porušení pravidel, žádný úplatek. A to ani ve skupenství kapalném , ani v jiném... Nakonec stejně všechny áčkaře převálcuje Aleš Miko.
V béčku je celkem klid. Vedoucí dva závodníci Roman Baláž a Honza Vojkůvka si své pozice uhlídají a náš Láďa Dvorský by se nakonec měl smát na třetím místě.

V kategorii C je situace velmi vyhrocená. Hned čtyři "špičkoví" běžci Seitlovci ve složení - Hrabuška, Mitáček, Smola, Brož drží v sevření Mirka Kravčíka, který bude chtít za každou cenu v kategorii zvítězit a navázat tak na loňský úspěch svého bráchy Karla. Že to Mirek myslí upřímně, se můžete přesvědčit, když si kliknete na obrázek.


Po závodě v Kobeřicích lze jen suše konstatovat, že Franta Holec ze Slezanu FM je již jistým vítězem kategorie D. Blahopřejeme! Náš Vašek Procházka však zde bude ještě útočit na třetí místo. V mužích nad 70let není zatím nic jisté. Vše bude záležet nakonec na počtu absolvovaných závodů než na dosaženém čase. V ženách do 34let jsou karty rozdány. Hana Haroková je bezkonkurenční. Bojovat se však bude v kat. nad 35let. Na vedoucí Lídu Šokalovou bude z třetího místa útočit, stále se lepšící, Černá jezdkyně Karin Javorská.

Průběžné hodnocení:

ZDE!

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

musím podat neoficiální protest, protože Petr Wala začne za náš klub běhat až od ledna příštího roku, po podepsání kontraktu se sponzorem.Tolik nové informace, aby jsi je mohl šířit na svých konferencích. mčj

Rosťa Bažanowski řekl(a)...

Bereme na vědomí. Doporučujeme však vašemu grémiu ke zvážení uspořádání dalšího závodu na karvinsko-havířovském pomezí, jenž by byl zařazen do MBP 2009. Čest vaší práci.