17.9.10

Více než 2000 účastníků...

... dnes ve 20:53h vyrazilo z Náměstí Míru ve Frenštátě pod Radhoštěm na náročnou trať Beskydské sedmičky.

O co jde v BESKYDSKÉ SEDMIČCE?

Je to 77 km dlouhý přechod čtrnácti beskydských vrcholů a 7 hlavních kopců Beskyd s výškou přesahující 1000 metrů nad mořem! Součet nadmořských výšek všech 7 hlavních vrcholů Beskyd = výška 1 himálajské osmitisícovky. Závod pro sportovce, nadšence a širokou veřejnost aneb ,,Vylez si svoji Ká-dvojku v Beskydech“. Převýšení 5600 m nastoupaných v 77km dlouhém závodě je naprosto stejné jako výstup na druhou nejvyšší horu světa 8611 metrů vysokou K2 (Chogori) z poslední vesnice Acsoli (3000m). Cílem akce je poznání svých vlastních mezních hranic a schopností! Chci dopřát všem, aby si každý člověk mohl vyzkoušet na vlastní kůži, jak těžký a nesnadný bývá výstup na osmitisícovku.
Libor Uher


4 komentáře:

Radim řekl(a)...

...mezi účastníky budou černí jezdci Alan Franek s Erichem Neugebauerem a Pepa Teamák Lukáš Krejčí...držím palce

Anonymní řekl(a)...

No, škoda, že nestartovali ráno. Naši to uběhnou (pokud poběží) tak za 9 - 10 hod. To by stijli přes den za světla. Teď musí běžět (jít) celou noc zbytečně. Za našich časů byl na Beskydskou stovku limit 24 hod. a to chodili též turisti. Nejlepší běžci to běhali kolem 12 - 13 hod.
Na těch 77 km je 40 hod. - to se mi zdá hodně.
Nikos.

Anonymní řekl(a)...

Niko je to ve skutečnosti asi 86 km, píšou 77 kvuli časopisu sedmička, převíšení je vražedné, před chvíli jsem mluvil s Marketou Veličkovou Aleš byl s partnerem 6 ( beží se to jako závod dvojic) čas něco přes 12 hod.
J.H.

Anonymní řekl(a)...

To převýšení na té Frýdlantské stovce bylo též dost vražedné - Frýdlant - Lysá hora, dolů na Bezručovo údolí, nahoru na Grúň, chvíli pohoda na Bílý kříž, pak dolů Konečná, nahoru Bumbálka - Třeštík, dolů Ostravice, pak Čelaná, nahoru pod Ondřejník a dolů Frýdlant. Možná jsem něco zapomněl - už je to dávno. Teď to ale vypadá fakt ještě horší - na 7 vrcholů. Jak to Aleš dal přes 12 a to musel v noci. My jsme naštěstí vyráželi kolem 10 dopol., takže jsme běželi skoro celou dobu za světla. A občerstvení jsme si posílali (vezla je V3S a na Třeštíku jsme měli guláš s pivem nebo limo, kdo co chtěl). Akorát já s Molatou jsme byli tak rychlí, že to první občerstvení na Gruni jsme nedostali, jelikož jsme tam byli dřív než ta V3S.
Nikos.