27.8.10

Na Kubánkově první opět jeden z muflonů.


Rekordní počet závodníků se sešel na startu dalšího důležitého závodu MBP 2010. Tentokráte se jednalo vrchařskou specialitu Chlebovice - Kubánkov.
Podobnou akci v kraji pravděpodobně nenajdete. Prvních pět kilometrů běžíte do strmého kopce, abyste si vychutnali kilometr šestý. Ten je "prudky jak sviňa", tam se často rozhoduje. Na samém vrcholu nemáte ani vteřinu na to, aby jste se pokochali tímto nádherným místem. Máte toho prostě plné kecky, nohy ztuhlé, srdce v krku... A to vás čeká ještě plných osm kilometrů řádného sešupu dolů. Prostě tvrďárna.
Nejlépe se v tomto terénu orientoval muflon z Lašského běžeckého klubu Miloš Macíček, který umí nejenom kopečky v Mniší, ale i kopce v Chlebovicích. Jediným, který stačil jeho tempu byl Radim Kasalík z Kravař. Nicméně, ani on nevydržel nastolené tempo a v závěru vrcholu zratil pár desítek metrů na vedoucího běžce, který tak získal horskou prémii. Jako třetí se na Kubánkově objevil vrchař - Lysacupista specialista Vladan Šindelek.
Z jedenácti dam, které se závodu zúčastnily, uviděl můj rychlé pohyby nestíhající foťák jako první Petru Pastorovou. Za ní pak muflonku Andreu Krstevovou a Veroniku Jerglíkovou.
Zajímavé boje se samozřejmě odehrávaly i na chvostu závodního pole. Naše Líba Kuchařová dokázala porazit taky našeho Vláďu Matysíka. A to je skalp jako blázen. Prostě se bojovalo jako vždycky na všech frontách.
Dík patří zejména hlavním pořadatelům celé akce Bobu Najdkovi a Pepovi Nejezchlebovi. Dokázali pro závodníky připravit opět hezký zážitek. Poděkování si zaslouží taky pánové, kteří trpělivě stáli na trati a dávali bacha, aby někdo nezabloudil. Pochvala směřuje taky ke sponzorům, kteří dali do tomboly pár hodnotných "kousků". Všechno prostě dokonale hrálo, počasí jakž takž vydrželo...
Motorkář, který mě vezl nahoru celkem zamachroval. Zadní kolo neustále skákalo doleva, doprava a naopak, pak najednou zahrabalo, potom zase odpich jako blázen... Opravdu mnohokrát ukázal pár kousků ze svého motokrosového umění, i nějaké to salto bylo... Fakt byl dobrej. Ale mně to stejně bylo šumafuk, celou dobu jsem měl zavřené oči.


















Výsledky zatím takto. Foto na rajčeti.













2 komentáře:

Radim řekl(a)...

Ještě jednou obrovký dík Bobovi a spol. za super sportovní zážitek

Raduz řekl(a)...

Rosťo, asi budeš muset nosit sebou stativ budeme-li se stále tak zrychlovat v kopcích ... :-). Jinak Ti děkujeme za včasný a vtipný komentář k závodu .... dobrá práce, jen tak dále !!! Slova díků věnovaná pořadatelům v posledním odstavci platí v plné míře ... akce neměla chybu!!!