4.5.12

Raciborz běh bez hranic.

Ve čtvrtek se běžel v polské Raciboři běh na 10 km - Běh bez hranic. Na tomto závodě jsme měli své zastoupení a to ve složení Rostislav Bažanowski, Jan Schvarzbacher a Erich Rinka. Raciborz je kousek od Ostravy a za 25 min. jsme tam byli autem. Běžela se taky "trojka", ale jak jsme přijížděli, tak už byli na trati. Jenom jsem se díval, jak dobíhají anebo docházejí do cíle. Jeto škoda, protože to bylo tempo akorát pro mě. Startovné bylo zdarma a po závodě, jak na 3 km a 10 km dostali všichni pěknou medaili, tričko a polévku. Opět za teplého počasí vyběhlo asi okolo 300 závodníků, kteří běželi jedno malé kolo a potom běželi centrem města tři kola. Startovní pole se hned pěkně protáhlo a bylo dobře, že v některých místech závodníci běželi kousek proti sobě. Doufám, že příští rok se na tomto závodě objeví víc našich závodníků.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Chci vyzvednout vynikající výkon Rostislava Bažanowského, umístil se na skvělém druhém místě!!! Ovšem v kategorii tělesně postižených. Nevím jaká měli kriteria pro zařazení do této kategorie. Střih do hola se určitě jako tělesné postižení nepočítá, jedině, že by k tomu přispěl jeho styl běhu? V to případě by mne museli nominovat na paraolympiádu do Londýna.
Jaroslav Hrabuška

Anonymní řekl(a)...

Výsledky Tutaj:
http://www.maratonypolskie.pl/mp_index.php?dzial=5&action=1&grp=0&value=2012&bieganie
J.H.

Anonymní řekl(a)...

Já zde jenom pochválím organizátora za perfektně zvládnutý závod uprostřed města (uzavřený okruh cca 3km, perfektné zajištění bezpečnosti, bez nervozity řidičů), za opětovné osobní pozvání na další ročník a poděkování za účast. Honza Schv.