16.5.12

Naši se o víkendu zůčastnili několika závodů nejen v Praze.

V sobotu se náš Vladimír Matysík zúčastnil běhu na 10 km v Praze, ve zkradce PRD. Běží se a přitom může závodník vypít 4 piva. Za každé vypité pivo se odečtou 3 minuty, plus váha. Takže v tomto závodě mají velkou šanci závodnici nad 100 kg. Věřím, že Vláďa něco o závodě napíše. Ten den se taky běžel závod "Běh na velký Javorník". Závodu se zúčastnili i naši členové. Tento závod je zařazen do Českého poháru do vrchu. Celkovým vítězem se stal Tomáš Bláha 35:15.2 a
v ženách Jana Pechková z Upice 45:24,4 min. Pavel Mojžíšek běžel dobře za 47:23,6 a naše nová členka, která běžela za náš klub první závod, doběhla v kategorii na druhém místě časem 55:24,1 a Libuše Kuchařová 63:00,1 min. Den před závodem bylo ještě pěkné letní počasí, ale na závod se dost ochladilo. Na startu bylo 16 a v cíli 10 stupňů. Délka tratě měřila 8,9 km.
Druhý den se běžel další vrchařský závod běh na Radhošť, kde z našeho klubu běžel pouze Josef Šitka a zaběhnul za 41:18 min. Celkovým vítězem se stal tak jak včera Tomáš Bláha z Kroměříže časem 34:12 min. Samozřejmě vrcholem byl Pražský maraton, který byl Mistrovstvím republiky. O Petře jste se už dost dočetli, jak pro nás získala už druhý letošní titul. Škoda, že registrace byla letos přes pražský PIM maraton. Byly v tom velké zmatky. V termínu jsem přihlásil závodníky a e-mailem přišlo potvrzení, že jsou registrovaní, ale musíme ještě počkat na potvrzení atletického svazu. Bohužel, na atletický svaz nic nepřišlo. Takže nemohli startovat Milan Adamec, který se poctivě na tento závod připravoval, Iva Pachtová, Pavel Juřica, ten si naštěstí koupil startovní číslo a podařilo se ho ještě do seznamu přihlášených dopsat.
Petra Pastorová s přehledem vyhrála Mistrovství republiky, v osobním rekordu. Velmi dobře běželi Honza Fousek a Juřica Pavel, kteří si taky zaběhli osobní rekord. Velmi dobře běžel Alfons Vytisk, Jarda Hrabuška a Roman Slowioczek.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Pro neinformované čtenáře je PRD výstižná zkratka pro „Pražskou Relativní Desítku“. Moc zajímavá a ojedinělá běžecká akce, během které se v průběhu závodu pije pivo a jeho vypité množství má přímý vliv na konečné umístění závodníka v cíli. Ovšem záměrem pořadatelů tohoto běžeckého závodu není přilákat sportovce k pití alkoholu, ale naopak alkoholiky ke sportu. Zkušený PRDoběžec ví, že v každém ročníku má možnost během závodu ochutnat kvalitní pivo z různých regionálních pivovarů a navíc je za každou degustaci ještě zvýhodněn časovým bonusem 3 minuty.
Běží se čtyři okruhy na přesně změřené rovinaté trati dlouhé 10km. V každém okruhu může závodník zastavit na občerstvovací stanici a vypít půllitr piva, maximálně však 4 půllitry. Za každé vypité pivo se v cíli odečítají od výsledného času 3 minuty (max. 12 minut). Výsledný čas je ještě navíc korigován na ideální běžeckou hmotnost 70 kg. Vážení účastníků se uskutečňuje bezprostředně po proběhnutí cílem. Kromě těchto relativních výsledků jsou vyhlašovány i časy bez korekce (skutečné). Je to moc zajímavá a v mnohém i poučná sportovní akce, ve které jde téměř všem především o radost z běhu a ne JEN o dosažené výsledky, protože společný běh má být vždy taky společenskou událostí. Na rozdíl od loňska jsem si letos troufnul vypít o jedno pivo víc, tedy tři. Dopadlo to dobře a tak za rok už půjdu asi na maximum :-)). A bylo by fajn, kdyby se nás "seitlovců" tam sešlo podstatně víc. Takže přesně za rok se těší Matys.

Anonymní řekl(a)...

Vláďo,příjdu tě povzbuzovat:)Renata

Martin Juřík řekl(a)...

Jenom 3 piva? Styď se:). Málo si ladil formu:). Určitě si to někdy taky zkusím. To musí být sranda, když žbluňká 2 litry:)při běhu.

Anonymní řekl(a)...

V břichu žbluňká, a když se žaludek bouří, tak jde z tebe pěna jak z hasičáku :-))). Matys

Beet řekl(a)...

jj. PRD je prima akce. Absolvoval jsem tento beh 4x, ale nikdy jsem nesel do vice nez jednoho piva v poslednim okruhu. Videt u stromu zvracejici bezce mi stacilo. Nechtel jsem to zazit na vlastni kuzi. :-)