22.4.12

Mělnický maraton míru



Nádherná trať vedená z Mělníku Kokořínským údolím a zpět. Ovšem těžká, členitá s kilometrovým, závěrečným stoupáním do cíle. Pro nedostatek pořadatelů bylo na trati jen 5 občerstvovacích stanic. Nejsem z Afriky a tak na trati vodu potřebuji, dva devíti kilometrové úseky bez vody na mně napáchali velké škody. Před posledním občerstvením jsem dehydratací skoro plantal nožičkami. Za těchto podmínek musím být s časem 3:18:17 spokojen. Zvlášt  když vítěz kategotie Roman Tománek byl jen 2 minuty přede mnou a druhý Vláďa Urbanec 1 minutu, ten mne předbíhal na poslední občerstvovačce, kde jsem zastavil a pak se mi už jen vzdaloval.
Přesto je mé hodnocení tohoto maratonu velice kladné i když proti předpovědi meterologů bylo slunečno, tepleji a po obrátce na otevřených plochách dost protivítr. Každému doporučuji aspoň jeden start zde, Kokořínské údolí je úchvatné!
Jarda Hrabuška

3 komentáře:

Raduz řekl(a)...

Gratulace Jardo, čas je vzhledem profilu tratě hodně slušný...ty občerstvovačky jsou ovšem síla!
Čus Raduz

JaM řekl(a)...

Díky za informace Jardo a taky gratuluju. Jarek

Anonymní řekl(a)...

Na fotce jsme společně kategorie nad 50 a nad 60 let, mají široké stupně výtězů tak toho využívají a vyhlašují vždy dvě kategorie najednou. Proto nás tam je tak hodně.
J.H.