5.3.12

Half maraton ve Zlíně Raduzovým pohledem …



Určitě to všichni znáte, když se sejde správná parta lidí, naladěných navíc na stejnou vlnovou frekvenci, tak se akce vydaří. Nejinak tomu bylo i v našem případě, kdy jsme vcelku narychlo domluvili účast na půlmaratonu ve Zlíně. Již samotná sestava slibovala „nevšední zážitek“…. Láďa Dvorský, Vláďa Matysýk, Jirka Brož, Danuška Škrdová a já. Vyrazili jsme v neděli ráno od nákupního centra Avion se soukromým autodopravcem Vláďou, který se zároveň osvědčil i jako osobní řidič. V autě bylo veselo. Probírali jsme totiž různá témata a nutno napsat, že né všechna se týkala běhu … vlastně, když nad tím nyní přemýšlím, tak se o běhu hovořilo opravdu jen sporadicky. Vláďa s Jirkou nás zásobovali vtípky a neuvěřitelnými životními historkami, já s Láďou a Danuškou jsme jim aktivně sekundovali.

... vyměním, nevyměním ...

  Po příjezdu do Zlína a krátkém bloudění na periferii města jsme nakonec zdárně dojeli do areálu průmyslové zóny Příluky, kde nás přivítal jeden z organizátorů závodu slovy: „ ...vy jste z Ostravy?" Tož vitajte!“ Již toto srdečné přivítání dávalo tušit, že to tady bude fajn. Trochu nám ale dělala starost venkovní teplota, která se v tu chvíli pohybovala pouze lehce nad nulou. Veškeré zázemí závodu bylo v budově Madal Bal, zde jsme se zaregistrovali a dále již následoval obvyklý předzávodní mumraj … převlíkačka, doplnění tekutin, vyprázdnění tekutin, zahřívačka v podobě rozklusu a přesun na start, který byl od místa registrace vzdálen zhruba půl kilometru. Závodní trať představovaly 2,5 kilometrové okruhy kolem právě zmíněné průmyslové zóny s příjemným, asfaltovým povrchem a mírně převýšeným profilem.
  V místě startu proběhla krátká rozprava a po desáté hodině byl závod odstartován. Zhruba osmdesátičlenný hrozen běžců se dal do pohybu, každý ve svém tempu. Dvacet jedna kilometrů představovalo devět okruhů s jednou občerstvovací stanici, zato však dostatečně zásobenou a fungující v místě cíle. Z naší výpravy jsme tento závod pojali spíše jako tempový trénink, nikdo proto nehrotil tempo a do cíle jsme doběhli v pořadí Láďa, Raduz, Danuš, Jirka a Vláďa. Po doběhu jsme vcelku rychle zregenerovali. V ceně startovného (70,-Kč) byl zahrnut i oběd, který se vydával v jídelně firmy Madal Bal a představoval plnohodnotnou stravu včetně polévky a pitného režimu v podobě čaje a nealko piva. Nikdo zde nikoho nehlídal, každý mohl sníst a vypít kolik chtěl, opravdu příjemná skoro až domácí pohoda vládla v těchto prostorách.
  Dále již následovalo vyhlášení šesti nejrychlejších mužů a žen bez rozdělení do kategorií a naše Danuš se umístila v tvrdé konkurenci na hezkém šestém místě. Pořadatelé poté pronesli děkovnou řeč k běžcům, včetně pozvání na další běžecké akce v okolí Zlína, my se pak rozloučili s přáteli a rozjeli se vstříc domovině. Na zpáteční cestě jsme se však ještě zastavili na čerpací stanici, dali si dobrou kávu a zde jsme se shodli na tom, že byl závod povedený opravdu po všech stránkách, že i to počasí nakonec bylo velmi příjemné a pořadatelé dokázali předvést za málo peněz opravdu hodně muziky. Tímto můžeme závod jednoznačně doporučit i ostatním případným zájemcům. Dojezd do Ostravy proběhl bez problémů a tak jsme se kolem šestnácté hodiny na parkovišti Avionu rozloučili.

PS.: výsledky a fotky dodám ihned po jejich zveřejnění na domovském webu organizátora závodu.

S pozdravem Běhu zdar se loučí Raduz

Web závodu:
http://cs.srichinmoyraces.org/pul_maraton_zlin
http://cs.srichinmoyraces.org/



9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

... no hezky poutavě jsi to napsal Raduzi, zdá se, že vedle vytrvalého všestranného sportovce z tebe roste i spisovatel ;-). Škoda, že nás tam nejelo z MK Seitl více. Matys.

Raduz řekl(a)...

Tak výsledky jsou již na webu organizátora a pár fotek od okruhového kolegy "Jury Zuba" je zde: http://jurazub.rajce.idnes.cz/Pulmaraton_na_Prilukach/

Lenkačlenka řekl(a)...

To musel být bezva závod. Já nemohla, na neděli jsem už nedostala "vycházku".Danuš gratuluji k umístění.

Anonymní řekl(a)...

Tak se mi to líbí, to je to pravé, co patří na tyto stránky,..hezký komentář a vyjádření pocitů z pěkného závodu či pochvaly k organizátorovi za protihodnotu za startovné (zázemí - šatny,sprchy,občerstvení, něco na zub,...)- což by mělo dnes být již většinou za standart. Většina se pouze účastní závodů, tak alespoň za účast si zaslouží výše uvedený servis na slušné úrovni, což pokladám za odměnu ze strany organizátora, že si váží každého hobíka. Honza Schvarzbacher

Láďa D. řekl(a)...

Honzo, je to tak. Závod ve Zlíně byl celý udělán pro závodníky. A tak to má být! Jak už Radůz napsal, bylo to pohodové setkání běžců na trati. Pokud si chcete zaběhnout pěkný čas na běhavé trati a cítit pohodu kolem sebe, tak si tento závod zaběhněte.

Anonymní řekl(a)...

Další stejný 1/2 M na stejné trati se uskuteční ještě letos v měsíci září, tak sledujte jejich stránky. Matys.

Anonymní řekl(a)...

zakladatel Sri Chinmoy Marathon Teamu
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0r%C3%AD_%C4%8Cinmoj

Anonymní řekl(a)...

Hello Raduz, zdraví okruhový kolega.
Vidím, že fotky si našel :-)
Takže ať se daří!!
ZUB

Raduz řekl(a)...

Ahoj Zube, ty draku... dík za hezké fotečky, přeji Ti také zdar při sprtovních aktivitách a snad zase někde na trati.... :-)
Čus Raduz