15.1.12

Třebovický maraton vyhrál Dan Orálek v traťovém rekordu.


Memoriál J. Dubničky vyhrál v novém traťovém rekordu 2:33:15 hod. Dan Orálek z AC Moravská Slavia Brno, před Markem Procházkou 2:51:34 hod. Ještě den před závodem byla trať suchá, ale 8 hod. před startem začalo sněžit, takže trať byla zasněžená a místy to klouzalo. Během závodu foukal protivítr občasně sněžilo. Dan, jak říkal, běžel v tréninkovém tempu. Byl dost malátný, protože se v úterý nechal očkovat proti žloutence, v březnu totiž letí na závody do Mexika.
Maraton běželo celkem 33 závodníků a z toho pouze dvě ženy. Kategorii žen vyhrála Alicja Banasiak z Polska, která letos bude mít 60 roků.
V půlmaratonu startovalo 42 běžců. Zvítězil Zdeněk Nový z Prostějova časem 1:21:15 hod., před Jakubem Skalkou z Trutnova 1:21:29 hod. V ženách zvítězila Jiřina Kociánová z Vyškova 1:26:17, před naši Ivou Zbořilovou 1:38:34. Na třetím místě se umístila naše Danuš Škrdová 1:50:10 hod. Běžel se také čtvrt maraton, který si zaběhlo 6 závodníků, z toho 3 z našeho oddílu. Celkem se na start Memoriálu Jaroslava Dubničky postavilo 82 startujících.
Peťa Wala s Milanem Celuchem, kteří tento závod pořádali, běželi maraton a zároveň měli vše pod kontrolou.

Výsledky ve Výsledcích, fotky ve Fotogalerii.

7 komentářů:

Petr Pěchula řekl(a)...

Jen pořadatelé nezvládli domluvu s hospodou na hřišti,kde ještě v 12:30h bylo zavřeno!

Anonymní řekl(a)...

Občerstvení po závodě bylo v restauraci Labyrint, nahoře u pošty. Před startem to bylo řečeno.

Petr Pěchula řekl(a)...

Děkuji anonymovi,ale ke mě se tato informace nedostala a takových běžců bylo hodně.Běhalo nás kolem hospody hodně,takže nevím komu jste to říkali...

-W- řekl(a)...

Omlouvám se Ti Petře. Mrzí mě, že jsi změnu nezaznamenal. Říkal jsem to na startu a při prezenci se to také mělo připomínat ...... Pro příště to zdůrazním více. Jinak stačilo sejít schody a pořadatelé by tě poslali na správné místo.

Petr Pěchula řekl(a)...

Myslím,že stačilo napsat do propozic a bylo by to vyřešeno.Mě nejde o polívku,ale chtěl jsem posedět s kamarády,které jsem dlouho neviděl.Každopádně s závodem jsem byl spokojen a nechci kritizovat,protože uspořádat jakýlokiv závod není jednoduché a já si vážím každého,kdo se snaží pro běh cokoli udělat...

Raduz řekl(a)...

Hezký závod kluci, děkuji!!!

Anonymní řekl(a)...

Dnes byl v ČT4 Sport v regionech, je tam reportáž ze závodu :
19. 1. 2012 v 17:00
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10103510226-sport-v-regionech/412232400051001/

JaM