21.1.12

První letošní závod do MBP zvítězil Aleš Zajíc a Kateřina Bluchová



První letošní závod do poháru MBP se na start postavilo 58 startujících. Celkovým vítězem se stal Aleš Zajíc s Opavy 37:30, před Tomaszem Wroblem s Polska 38:39 min. V ženách vyhrála Kateřina Bluchová SSK Vítkovice 42:59, před našimi závodnicemi Ivanou Zbořilovou 44:04 a Danuš Škrdovou 49:25 min. Celkem z našeho klubu běželo 10 km trať 15 běžců a 1 běžel 5 km trať.
Nová trať zajímavým způsobem doplnila v MBP poháru tradičně převažující silniční závody. Zajímavé bylo střídání povrchů, kdy po startu se běželo dlouho v bořivém sněhu s blátem, následovalo prudké stoupání po udusaném povrchu, s vyvrcholením do opět bořivého sněhu s blátem, následně se střídaly krátké rovinky s táhlým klesáním. Kdo chtěl slušně zaběhnout neměl moc šancí odpočívat, závod určitě prověřil připravenost běžců na novou sezónu. Organizace závodu na poprvé výborná, značení tratě dostatečné, zázemí také.

3 komentáře:

Raduz řekl(a)...

Taky bych chtěl někdy "vyvrcholit do rozbředlého sněhu s blátem"....to musí být opravdu něco:-D

Anonymní řekl(a)...

Zajímavé prostředí, příznivé počasí, rozmanitá a perfektně značená trať, k tomu bezchybná organizace, takže suma sumárum VELKÝ dík organizátorům i ostatním zainteresovaným lidičkám za skvělý sportovně společenský zážitek. Tenhle závod má budoucnost! Matys.

Anonymní řekl(a)...

Přidávám kladné hodnocení sobotnímu závodu, hezká trasa, bezchybné značení a regulovčíci, vhodné zázemí, teplý čaj po doběhu přišel taky vhod.Honza/H