20.12.11

Žilinský maraton

V sobotu se běžel v Žilině už desátý ročník předvánočního maratonu. Na start se nás postavilo 29. Běželo se na nové trase kolem vodního díla Žilina, pět okruhů na rovince jen v každém kole sběh pod hráz a výběh nahoru asi 20m převýšení.Po podělané viróze jsem nečekal žádné zázraky, ale že se budu tak trápit to mne ani ve snu nenapadlo, čas 3:35:02 stačil na celkově 6 místo. Hodně sil ubral silný protivítr, který nám v opačném směru nepomohl, protože tato část trati byla v závětří. Ovšem upřímnou radost mi udělali pořadatelé putovním pohárem na jeho podstavci mají vypsané jména všech vítězů a Já jim vévodím jako vítěz prvního ročníků.Navrhl jsem , že bylo by dobré po vzoru Košic postavit monument na jehož podstavci, by vytetovali do žuly jména vítězů! (Asi to neprojde?!) Bylo možno si taky zaběhnout 1/2 maraton. 3 nebo 8 Km a pro otužilce 300 metru zimního plavaní. Vydařená akce s velkou účastí musím pořadatelům poděkovat.
stránky: http://www.sport.zilina.sk/vianocny-beh-vysledky
Na zpáteční cestě jsem navštívil Milana Celucha v Havířově v jeho novém domečku, kde za mnou přijela Věrka. Hezký domeček a Milan je ne jen běžec, ale i velice zdatný řemeslník všeho druhu, velkou část postavil vlastníma rukama. Po vydařené kolaudaci, jsem nemohl odolat a v neděli ráno jít vyklusat a klukami z Karviné na jejich nedělní trati 28km, která vede od restaurace u Balóna kolem Milanova domečku, tady jsme se přidali, Žermanické přehrady až k mini pivovaru a restauraci U koníčka. Ochutnal jsem místní čtrnáctku a speciál na vánoce vařenou Vánoční třináctku fak dobré. Pak po stejné trase zpět v půli zpáteční cesty za Žermanickou přehradou jsme potkali manželé Pastorovi, taky běželi na pivko ke Koníčkovi. Krásné počasí výhled na Beskydy, no super víkend, maj tu trasu kluci Karvinští príma vymakanou!

3 komentáře:

Raduz řekl(a)...

Gratuluji k výkonu Jardo, čas asi není podle Tvých představ, ale vzledem k okolnostem a podmínkám na trati parametry slušného času každopádně má!!!

Anonymní řekl(a)...

Jardo gratulace-vítr byl v ten den všude silný.Chtěli jsme tam s Adélou taky jet,ale byli jsme v Polsku na 15 km závodě.Co Ti plavci kolik jich tam bylo?Ja viděl teď v neděli starou babku plavat v Odře na splavu a ona měla rukavičky.Měla můj obdiv.Roman/HOLKI

Anonymní řekl(a)...

Otužilců bylo 13, měl jsem pokušení aspoň jít se namočit, ale vše se zpozdilo a když jsem dobíhal už plavali.
J.H.