28.10.11

Porubský čtvrmaraton pro Křižáka a Maníkovou


Na 11 roč. Porubského čtvrmaratonu se postavilo na start rekordní startovní pole celkem 211 a s toho 34 žen.
Tak jak vloni zvítězil Honza Křižák ze Slovenska za 33:21 min., před Tomaszem Wroblem s Polska 34:12 min. Z žen vyhrála jeho oddílová kolegyně Maníková Lubomíra 38:30, před Kateřinou Bluchovou 39:21 min. Z našeho klubu běželo celkem 23. Nejlepší byl Roman Slowioczek 37:27min. a zvítězil do 60 let. Velmi dobře běžel Pavel Mojžíšek 41:00, Petr Jorníček 41:03, Jaroslav Macků 41:34, Libor Svozil 42:43, Tomáš Mrajca 42:55, Jodef Smola 44:12, Václav Procházka 45:57,
Radovan Rudický 46:42, Radka Miturová, která zvítězila ve své kategorií 46:59 před dobře běžící a překvapením Petrou Schwarzovou 47:06, mezi ně se vklínil Rosťa Bažanowski 47:03, Zdeněk Čech 47:27, Danuš Škrdová 47:27, tady se dívám že oba doběhli stejně a asi o prsa vyhrál Zdeněk, což je překvapení, náš nový člen Martin Juřík, který běžel první závod za náš klub běžel 48:06, Jiří Brož 48:27, Jindra Čáp 48:38. Náš nejmladší člen na startu Matěj Svozil 49:10, po dlouhé době jsem na startu viděl Petru Benešovou 49:36, Vladislav Matysík 50:33, Erich Rinka, který po operaci začíná opět běhat 51:59, velmi dobře běžela Silva Magnusková 53:22, Lenka Wágnerová 53:57 a tréninkově běžící Ladislav Dvorsky 58:04 min. Co říct závěrem že se běželo stejně jak vloni, oba výtězové zaběhli traťové rekordy a jak říkal vítěz Křižák, že se mu překvapivě běželo výborně. Jenom je škoda, že se běželo o něco míň asi o 300 m, protože se mělo u startu na druhé straně otáčet ne po cestě ale o 30 m dál po chodníku.

14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

No tak to se povedlo-certifikovaná trať a pak to tak poserete.Fakt jste profíci,ono udělat z 200 lidí blbce není jen tak! M.K.

Raduz řekl(a)...

Ať tak, či tak, to bylo velmi povedené sportovní dopoledne, podkreslené krásným podzimním počasím a další kvalitní závod umocněný perfektní oranizací.

Anonymní řekl(a)...

Ja tedy nevím jestli to tedy loni nebylo ta zatáčka dole běhaná stejně a bylo to tedy 10,550 km.No můj čas se mě zdá trochu jemně podezřele rychlý,ale domníval jsem se že jsme běželi vše stejné jako loni tedy 10,550 km.To by měli vědět Ti co to naměřili kama se to vlastně má běhat.Mě se zdá že po chodníku dole na Hlavní třídě se ještě běhalo před dvěma roky kdy nebyl ten náběh jako celá rovinka a běhala se ta smyčka v místě startu.
Přesně jak píše Radůz.Pořád se najdou nějací rypalistí.Už to že se někdo jako pořadatel stárá o někoho kdo si jen užívá a nemusí nic moc řešit ve sváteční den je dost.Chyby se vždy dělají.Roman/HOLKI

Anonymní řekl(a)...

Taková blbost,co napsal M.K. Ty jsi tam chtěl překonat světový rekord,že tak bazíruješ na certifikované míře? Vždycky jsou ti,kteří pro druhé něco dělají a konzumenti,kteří se zmůžou jenom na kritiku...a tato je ubohá. Nějak mi chybí poděkování pořadatelům a radost z krásného závodu,krásného běžeckého setkání,jakým čtvrtmaraton určitě byl a o který jsem se svou nepozorností připravil,což mě mrzí. Gratuluji k vysoké účasti!!! Zdeněk F.

Martin Juřík řekl(a)...

Závod to byl úžasný, dlouho jsem se držel pana Jiřího Brože než jsem ho předběhl, osobák, bohatá tombola (výhra tričko Ostrava). Suprové odpoledne.

Anonymní řekl(a)...

Díky za pěkné fotky,jěště malá oprava:ta první prsa patřila majitelce DŠ a ty moje měly dříve přidat.Závod se povedl a můžeme se těšit na další,díky,zdraví cz

Anonymní řekl(a)...

Trať zcela jistě certifikaci má, ale podle mne byla dole na Hlavní třídě obrátka měřena až po chodníku těsně před ul.Francouzská, zatímco se běhalo doleva již o pár metrů dříve po vozovce, což při šesti okruzích asi o několik desítek metrů čtvrtmaraton zkrátí. Jinak ale všechno ostatní proběhlo v naprostém pořádku, a tím, že se jedná o běhy mimo dráhu, není jeho PŘESNÁ délka až tak důležitá a všem kdo se o krásný sváteční závod zasloužili patří VELKÝ DÍK! Matys.

Lenkačlenka řekl(a)...

Víte co? Mi je fuk, kolik trať měří. Já si užila BEZVA pátek, krásně jsem si vyklusala Ljubljanský maraton, ráda potkala své známé a užívala jsem si podzimní sluníčko. A účast 200 lidí je pecka. Není sranda zorganizovat závod. Já za něj pořadatelům děkuji!!!

Sokolík řekl(a)...

Opravdu účast moc pěkná, výkonostně také pěkně pokryto. Škoda, že jsem tam nemohl být, sázel jsem jabloně, hrušňě, švestky, maliny, ostružiny, rybíz ...

Anonymní řekl(a)...

Běhám od roku 2007 a už od té doby pozoruji toto ostravské specifikum. Nekonečné diskuze na téma, která trať a který závod je či byl kratší. Sleduji běžecké stránky a diskuze v Polsku, na Slovensku nebo v Čechách a nikde jsem podobné diskuze na toto téma nezaznamenával. Běhám, protože mě běhání baví a nad podobným folklórem se mohu jen pousmát nebo nad tím mávnout rukou. A vím, co by tomu řekl Justyn...
Ultralibor

Radim řekl(a)...

O nic nejde. Jsem šťastný že jsem v Porubě na tomto perfektně zorganizovaném závodě mohl běžet,všechno bylo na jedničku akorát ta trať. Výborný komentátor sám x-krát použil frázi o certifikované délce,ikdyž asi spousta lidí je přesvědčena,že to přesná čtvrtka nebyla. Těm,kteří si tuto bezva akci vyklusávali by nevadilo,kdyby se běželo ještě jedno kolo navíc,bylo skvělé počasí,diváci fandili,hrála nám k tomu hudba.Ty, kteří to třeba brali jako malou generálku před frýdeckou H10 by zajímalo,jak na tom v porovnání jsou. A k tomu srovnání ideálně vyzývají právě tratě honosící se označením o své přesné délce. Děkuju pořadatelům,Porubský 1/4M bude vždy patřit do mé termínovky a omlouvám se těm,kterým vadí ti,kteří na předem uváděném, přesně změřeném závodě by očekávali aspoň částečné zachování avizovaných hodnot.

Anonymní řekl(a)...

dnes jsem obdržel e-mail od Otty s vysvětlením situace k měření trati.Nevěděl jsem o co jde, až jsem se dostal na vaše stránky a zjistil jsem, že kritik se podepsal M.K.tedy miroslav kravčík, ale kdo sleduje dění na internetu tak se snad dovtípil, že se podepisuji mčj tedy mirek černý jezdec přezdívku mi udělil Rosta Bažanowski a tak se tak podepisuji.Závod jsem si užil a líbí se mi i když všichni normální ví, že je o něco kratší.V těch časech běhám v současné době desítku.Vím,že bych to dával někde kolem 40 min kdyby to bylo přesné. mčj

Anonymní řekl(a)...

Když jsem 29. ve 13:12 odeslal svůj komentář,v pořadí tady čtvrtý,věděl jsem,že se za M.K. neskrývá Mirek Kravčík,ale někdo mně neznámý. Každý ví,že Ty bys,Mirku,takovou kravinu nenapsal. Zdeněk F.

Anonymní řekl(a)...

Anonymně to píšu, aby se na mě pak nedívali blbě. Mě štve akorát na závodech kde jsou okruhy tohle.Běží borci v popředí... předbíhají... ty tkz. hobíky jo.., ale nemusí na nás tak řvát uhni z cesty..když jsou tak dobří a rychlí at si mě oběhnou, já taky běžím o život a nemohu rychleji...leknu se jo... no a pak zpomalím ještě víc..jinač je mi fuk, jestli trať má o 3cm víc či míń. jsem hobík:)a lidi kolem jsou krásní, pozitivní, sexy.