4.9.10

Hrabovský půlmaraton.

Další závod ze série MBP 2010 se dnes uskutečnil v Ostravě-Hrabové. Za přispění místního starosty Rosti Nadě se nám podařilo nalákat na start celkem 76 závodníků a závodnic. Čekali jsme sice účast větší, ale někteří ladí na Wachau maraton, jiní si ještě užívají dovolenou v teplých krajích. Škoda, že se neobjevila naše celebrita Lenkačlenka, protože dnes bylo opravdu výborné počasí. Ideálnější už být nemohlo... přímo svádělo k dobrým výkonům.
Já jsem dnešní akci pojal tréninkově a bylo velmi zajímavé sledovat co se děje na trati. Kdo to přepálil, kdo šel rovnoměrně atd.
Karty byly již rozdány před závodem a zejména na špici se nedaly očekávat nějaké boje. Vítězný Miloš Macíček z Lašského běžeckého klubu, který by ještě mohl v celkovém pořadí MBP předstihnout vedoucího, v současné době zraněného Vaška Bitalu, běžel to, co potřeboval. Druhému v pořadí Mirkovi Klusovi z 1. Běžeckého Jablunkova to samozřejmě vyhovovalo, aspoň nemusel běžet sám. Protože na třetím místě se umístivší Dan Šindelek měl ztrátu kolem tří minut. Nicméně i on si spolehlivě dokázal udržet bronzovou pozici. Chvilku jsme dali spolu řeč, když mě "bral o kolo".
V ženské kategorii zvítězila Petra Pastorová, která po maratonu z minulé soboty opět začíná nabírat obrátky. Dnes opět zaběhla výborně muflonka Andrea Krstevová časem 1:33:06. Dobrý výkon podala i Veronika Jerglíková z AO Kobeřice.
Z našich zaujala svým umístěním v kategorii Dana Škrdová, Vašek Procházka (oba zlato) a bronzový Vláďa Matysík. Závod si přišli vyklusnout i naši "staří známí" z Běláku: Vašek Pavelka a Milan Šnajdr.

Na této fotografii dobíhá Sandokanovo dvojče, brácha Radek :-)))









Výsledky v rubrice VÝSLEDKY 2010.

O tom, že má vítěz dnešního závodu opravdu dlouhou klobásu se můžete přesvědčit na našem Rajčeti a na
Leniia Rajčeti.

1 komentář:

Lenkačlenka řekl(a)...

Také mě mrzí má neúčast, ale nedostala jsem vycházku. Musím proto v neděli tréninkově 30 km v Bělském lese :-)