24.6.09

Olympijský den 2009.

Běh Olympijského dne se poprvé konal v roce 1987 při vzpomínce na 23. červen 1894, kdy baron Pierre de Coubertin založil Mezinárodní olympijský výbor. Od prvního ročníku obliba akce stoupá. Prvním rokem se zúčastnilo 45 národních olympijských výborů, v roce 2003 již více než sto osmdesát. Na celém světě se běhu zúčastnil až milion lidí včetně zdravotně postižených osob. Nejmladšímu účastníkovi z Rumunska bylo osmnáct měsíců, nejstarší byl šestaosmdesátiletý muž z Tchaj‑peje.



Na start tohoto tradičního závodu, který již několik let pořádá PhDr., ing. Jaromír Horák pod hlavičkou Ligy 100 Ostrava, dnes nastoupilo celkem 69 závodníků. Účast mohla být daleko vyšší, nebýt hrozby lijáků a bouřek. Těsně před startem se však počasí umoudřilo a krátce vykouklo i sluníčko.


Uprostřed celkový vítěz, povoláním učitel, Rosťa Kolich, který si občas odskočí na seminář na UNIVERSITY Alaska (čti Aljaška)
Po jeho pravici Zdenda Velička a po jeho levici Roman Baláž.

Stylem start-cíl zvítězil s velkým náskokem Rosťa Kolich z BK SAK Karviná před Alešem Veličkou z X-air Ostrava a třetím Markem Zemanem z SSK Vítkovice. Výkonem dnes zaujal Karel Kravčík ze SAK Karviná, jenž zvítězil v kat. C. Rovněž jeho stájový kolega Mario Varsanyi potvrdil stoupající formu z Kravař a v nabitém áčku obsadil pátou pozici. Z našich potvrdil své kvality Alfons Vytisk a vybojoval druhé místo za velmi kvalitním polským veteránem Kalusem Karolem. Třetí místo bral náš oddílový kolega Vašek Procházka, který stá le bojuje se zdravotními problémy. Proto si poslední dobou tak spolu rozumíme :-)

V ženách nic nového, akorát se Jaromírovi již poda
řilo při vyhlašování výsledků správně vyslovit příjmení Natálky - "Pščólka" nikoliv "Šťotka" jako v Hrabyni :-) Ve výsledcích je také třetí varianta - "Pščotka" :-) Nicméně jisté pokroky zde jsou a sranda přece musí být i kdyby trakaře padaly :-)

Žádné komentáře: