31.12.08

Silvestrovský běh Hrabovou.

V mrazivém, ale slunečném dopoledni se rozhodlo celkem 113 borců a borkyň postavit na start jubilejního 20. ročníku tohoto závodu. Pro mnohé to byla poslední možnost jak vylepšit své umístění v MBP 2009.
Favoritem číslo jedna na celkové vítězství byl Aleš Miko z AK Asics Kroměříž, který tuto roli potvrdil a s velkým náskokem zvítězil za 30:51 před Vaškem Bitalou z Olympu Praha (32:21) a Petrem Walou, jenž naposledy nastoupil za svůj tým MC Walló Havířov (33:20). V tomto závodě, jak se zdá, Šípáci X-airáci se již pomalu odrazili ode dna výkonnostní krize a v kat. A se tři z nich dokázali prosadit do první desítky. Solidním výkonem zejména překvapil Šípák Pavel Řepa Repáň (36:01).
Velký comeback ovšem předvedl Černý jezdec Erich Neugebauer (BK SAK Ložiska Karviná). Po vleklých problémech s achilovkami se dal do kupy a poprvé dokázal zvítězit ve své kategorii a celkově doběhl čtvrtý. Druhý v béčku skončil Mirek Wrobel z Veřovic a třetí doběhl gorol Roman Slowioczek. Byl to jeho poslední závod v této kategorii. Od 1.ledna nastupuje v kat. padesátníků... a to tedy bude opravdu hodně hustý! Bude velká konkurence a to je dobře.
Tak tedy céčko dnes vyhrál s přehledem šéf Černých jezdců Mirek Kravčík a potvrdil, že stále umí. Jeho vítězný čas 34:14 byl rovněž šestým celkově. Na druhém místě doběhlo naše eso - Vlastík Mitáček a třetí flek obsadil Broňa Haile Walek z Hrádku. V déčku po odstoupení Franty Holce (zranění) získal zlato Vašek Pavelka, stříbro bral Nikos Tsametis a bronz skončil na krku Jirky Bednaříka z Mnišího.
Ženám do 35let kralovala Petra Kiššová z SSK Vítkovice. Druhá skončila Anežka Vrágová z Rožnova pod Radhoštěm před třetí Luckou Weisovou (SSK Vítkovice).
Všechny soupeřky v kat. ženy nad pětatřicet deklasovala rozdílem několika tříd Lída Šokalová z TJ Slezan FM, která svým vítězstvím potvrdila i prvenství v MBP 2008.

Celkem 216 fotek vytvořil náš fenomenální fotograf HALLOOTTO. Můžete si je prohlédnout na Našem Rajčeti (lišta vpravo).

VÝSLEDKY ZDE!!!






Vítěz posledního závodu roku 2008 a celkový vítěz Moravskoslezského běžeckého poháru Aleš Miko poskytuje rozhovor České televizi.
Aleš byl ochoten vyjádřit své pocity i naší čili vaší televizi,

ale jako na potvoru nám v tom mrazu došly baterie.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

I thought I was a relatively smart people who read your work I know that I am not!

Anonymní řekl(a)...

Read your article, if I just would say: very good, it is somewhat insufficient, but I am

still tempted to say: really good!
Personalized Signature:面对面视频游戏,本地棋牌游戏,本地方言玩游戏,打麻将,玩掼蛋,斗地主,炸金花,玩梭哈

Anonymní řekl(a)...

longing25800