29.11.08

P2M...

... Porubský dvojmaraton dnes začal prvním závodem, který výstřelem z pistole odstartoval místostarosta Třebovic Josef Bojda.


START !!!

Za velmi nehezkého počasí se vydalo na mokrou trať celkem 61 závodníků. Z toho absolvovalo celou trasu 49 maratonců a na "půlku" nastoupilo 12 závodníků. Způsobem start - cíl suverénně a lehkým krokem zvítězil Dan dao Orálek ve velmi slušném čase 2:35:37. Druhý doběhl kamarád Petra Waly, Gareth Davies - 2:45:24. Třetí skončil Honza Škrdla v čase 2:58:58. Na poloviční trati zvítězil Igor Heleš, který měl původně běžet maraton. Když však na desátém kilometru viděl, že na Dana nemá, změnil své plány na PDP - Porubský double půlmaraton. Je dost možné, že vzniká další nová disciplína, jako alternativa k P2M. Že je Igor Heleš kreativec, se můžete přesvědčit na této fotografii. Tomu říkám moderní umění !




Zítra pokračujeme dalšími závody: Maraton č. 2, půlmaraton č. 2 a zejména pak Lenkyčlenky čtvrtmaraton "O srdce Lenkyčlenky"
Závod odstartuje starosta Ostravy - Třebovic František Šichnárek.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

PDPM - jsem pro, to bych zvládl.
Běhám víc než 30 let, ale většinou v lese. Poslední čtyři roky dík Svatovi ( Running Obs.)občas i mimo les. Tak, jak je běh na Býčí skálu pro starší, hodně mladé a a jiné trosky 15km běh a ne 30km
tak by mohl být PDPM
Vlastik

Rosťa Bažanowski řekl(a)...

Taky mám ten dojem Vlastíku :-)