26.12.07

Jubilejní 30. ročník závodu...

... Štěpánský běh Porubou je již za námi. Závod se uskutečnil za ideálního zimního, ale slunečného počasí, s teplotou kolem -4°C. Na start se postavilo celkem 99 vytrvalců a vytrvalkyň. Přijelo i několik závodníků z Polska.
p
Šéf našeho klubu, Otto Seitl, nasadil do závodu celkem 11 závodníků (-:
Lenkavrchařka Rossi
Lenkačlenka Wagnerová
Ottovrchař Rossi
Jura Brož
Erich er Rinka
Vláďa Peřina
Alfík Výtisk
Jára Hrabuška
Mirďa Miko
Láďa Dvorský
Rosťa Bažanowski

Celkovým vítězem se stal očekávaně Aleš Miko z AK Kroměříž Dolní Lhota :-) s velmi solidním časem 44:57min. Druhý doběhl Miroslav Lepíček z TJ Slezan FM v čase 47:00. Na třetím místě skončil Pavel Holec z AK Kroměříž za 47:16.
p

Za zmínku stojí také výkon Káji Kravčíka, Černého jezdce z BK SAK Karviná, který zvítězil ve své kategorii časem 48:17min. Formu také potvrdil velký favorit MBP 2007 Roman Baláž, jenž skončil celkově čtvrtý za 47:35min.!
Z našich výborně zaběhl náš nový kůň Mirek Miko, který bude pravděpodobně v r. 2008 naší stájovou jedničkou. Z ostatních závodníků pak zaujal Franta Holec z FM, který nekompromisně porazil všechny své soupeře v kat. D a nejen v ní, a to s ještě nalomeným žebrem z Pusteven. Výborně se na závod připravil Nikolaos Mikuláš Tsametis a dokázal vybojovat 2. místo i přes zdravotní potíže, které ho v minulém období provázely. Poměrně opomíjená kategorie šedesátníků se tak příští rok může celkem zatraktivnit. Až se dá do kupy náš kamarád Jirka Bedýnka Bednařík z Mnišího a Vašek Procházka z našeho klubu, tak pozice na čelních místech této kategorie mohou být docela vyrovnané, podobně jako je tomu u padesátníků (Neuwirth, bratři Kravčíkové). Pokud ovšem Nikos nenasadí ďábelské tempo :-)

Až budete fotografovat nebo natáčet video, tak zásadně proti sluníčku :----)

Výsledky na: http://www.volny.cz/mkseitl/%8at%ecp%e1nsk%fd%20b%ech.doc

3 komentáře:

Lenkačlenka řekl(a)...

Pěkně jsi to Rosťo napsal :-) Já sem zatím bez následků, tak nějak jsem ráda, že jsem běžela, zápal plic se zatím nekoná.ALe do svého blogu dnes nic nenapíšu, neb se vyvlím zaslouženě na gauč před TV a mrknu na pohádku :-)P.S: Fotky nějaké ze závodu na mail jsi poslal?

Rosťa Bažanowski řekl(a)...

Posílám :-)

Anonymní řekl(a)...

Moje první zkouška.
Nikos