12.10.07

Porubskou hodinovku vyhrál...

... Marek Škapa z X-air Ostrava. Vedoucí muž Moravskoslezského běžeckého poháru 2007 si tímto vítězstvím upevnil svoji první pozici v celkovém hodnocení. Mára všem předním závodníkům ukázal záda, protože jako jediný z nich zvládl závod po taktické stránce. Chytrým patří svět :-) Porubskou hodinovku vyhrál výkonem 16 548m. Jen o deset metrů zpět zůstal padesátník Saša Neuwirth z MK Kopřivnice, excelentní tempař, který toho hodně "odpracoval" na čele skupinky ve složení: Karel a Mirek Kravčík, Erich Neugebauer, Petr Wala, Marek Škapa a Roman Baláž. Jako třetí dokončil vítěz druhého běhu Martin Zapalač z X-air Ostrava výkonem 16 530m.


Závodu se zúčastnilo celkem 87 běžců, což je nárůst, oproti loňsku, o plných 60 závodníků! Hodně z nich přijelo z Polska, protože hodinovka byla součástí Slezského poháru v hodinovce 2007.

Druhý běh, který se konal již za tmy, uvedl a odstartoval starosta Městského obvodu Poruba ing.Miroslav Novák. Jsme rádi, že osobně podpořil tento závod a neposlal za sebe náhradu, jak se to občas stává v jiných částech Ostravy. Byli jsme potěšeni jeho příslibem další spolupráce u závodů v r. 2008.


Start druhého běhu. Polští závodníci byli vyzbrojeni čelovkami, které si již vyzkoušeli při polské noční hodinovce v Semianowicích

Čelovkami byli vyzbrojeni taky kucíí z Třince a Jablunkova, Tomáš Odráška a Roman Slowioczek. Oba v každém oku po jedné a Tomáš i na trenýrkách
(klikni na obr.)

Z našeho klubu se zúčastnili:
Jarda Hrabuška, 14 790m
Rosťa Bažanowski, 14 062m (OR, Rest. U táty v úterý lehne popelem :-)
Vašek Procházka, 13 260m
Jura Brož, 13 040m
Libor Svozil, 12 790m
Peťo Szabados, 12 320m
Věrka Božová, 12 110m
Bára Bažanowská, 10 073m
Vladimír Langer, 7 850m


Jarda Hrabuška v akci

Bára Bažanowská si závod "vyklusala", aby zjistila co to s ní udělá, když běží jednu hodinu v jednom zátahu. Zdá se, že doběhla v pohodě. Má na to, aby se na ní brzo usmála dvanáctka kilometrů :-)

Absolutorium však patří opět neúnavné a vše zvládající Jarmile Mathonové, která předvedla opět výkon, který nemá obdoby široko daleko v našich luzích a hájích :-)

Žádné komentáře: