13.11.11

Petra Pastorová 1:21:47 hod. ve Wodzislavy


Nedaleko našich hranicích v Polsku ve Wodzislawy se běžel 5. ročník půlmaratonu. Rozhodl jsem se, že se půjdu projít do Wodzislawy kde se v rámci půl maratonu se běžel také mini maraton 4,2 km. Trať oproti minulým letům byla změněna, místo 4 km okruhu se běželo 2 km okruhy, celkem 10 krát. Po ujetých 30 km z domu jsem dojel na stadion Wodzislaw, kde byla prezentace.  Moje překvapení bylo, že za chvíli za mnou se objevila Petra s Ríšou. Po prezentaci jsme jeli autem na náměstí, kde byl start. Petra včera běžela Lysacup a dnes se šla vyklusat. Na startu se ještě objevil Beskydský dědek a Roman Žídek. Já jsem běžel Dvě kola a hned po startu se usadil na poslední místo. Přede mnou běželi dvě ženy, které měli aspoň 90 kilo a já nebyl  schopný je předejít. Ale bylo to lepší jak včera, protože podle mě jsem asi klusal. Po prvním kole mě předbíhali a mě zajímali ženy. První tři přeběhli a čekal jsem na Petru, kdy kolem mě proběhne. Za chvíli se objevila ale na třetí měla velkou ztrátu asi 300m.
Při druhém kole jsem jí řekl že je na 4. místě a teprve teď začala závodit. Byla to škoda, protože v každém kole jí stahovala a nakonec jí chybělo na třetí místo 30 m. Ale i tak zaběhla vynikající čas a je vidět, že je ve výborné formě. Proto po domluvě jsme se rozhodli že by měla tuto formu využít a za týden věřím že to konečně dokáže na maratonu v Rybniku. Ríša běžel taky dobře čas byl kolem 1:31 hod. byl trošku naštvaný že ho Petra předběhla o kolo. Po závodě jsme dostali tričko a medaili. Výborná polévka a byla tam ochutnávka masných výrobku. To kdyby věděli naši bezdomovci, tak by tam došli pěšky se najíst. Bylo tam uzené maso, klobásy, tlačenka a jitrnice.


Celkem běželo 252 půl maratonců. Petra celkově 38. a 8 sek. ji chybělo na 3. místo. Ríša 1:31:13 hod.
Na prvních místech Ukrajinci. Výsledky na http://www.maratonypolskie.pl/.
Otto Seitl

5 komentářů:

Radim řekl(a)...

Petra je obdivuhodná, její čas je neskutečný, posílám obrovskou gratulaci. Někdo by mohl spekulovat, jaký čas by byla schopna zaběhnout, kdyby včera nešla náročnou etapu LC z Visalají...Ale co. Včera na Lysé bylo skvělé počasí,užili jsme si sluníčka a hlavně je na Petře vidět, že se běháním baví, v nejnáročnějších stoupáních je schopná se řehtat fotografům do objektivu, to jsem nezažil...Ať ji to drží pořád, nakazila během ještě manžela Ríšu, je to super dvojka...:-)

nšoči řekl(a)...

Naštvaný ? Pokud ano, trošku, sic, však výhradně jen na sebe, jako správný ješita, no ni ?
Hlavně nejprve štastný, že je cíl, roupy a ptákoviny přišly až po prvotním vydýchání, jako by to někdy bylo jiné

zdraví Ríša

Anonymní řekl(a)...

Himbajs, jak ses prosímtebe doklepal k niku nšoči?
:-)
Davule

Raduz řekl(a)...

Velká gratulace oběma Pastorovcům!!! Na Péťu se těším na zasněžených trasách při LH24 :-)))

Anonymní řekl(a)...

Parádní výsledek, když si vezmu, jak je to ve Wodzislawiu kopcovité a plné zatáček. Zajímala by mě ale délka trati - loni bylo 10 kol + na začátku okruh náměstím navíc. Teď se prý startovalo kdesi až za strartem ve směru trasy závodu, takže 1.kolo bylo kratší. Širší polská špička si loňské časy (a to bylo ideální počasí - slunečno, 15°C, slabý vítr) vylepšila jako jeden muž o 3-4 minuty.
Zdraví a fandí Pepa z Vyškova