20.11.11

Maraton Perla Karpat v Trenčianských Teplicích - MKSEITL štafeta


Ve čtvrtek mi bylo nabídnuto místo ve štafetě na nedělní Perlu Karpat v Trenčianských Teplicích. Přemlouvání netrvalo dlouho a bylo jasné složení štafety Danuš, Láďa, Honza a já. Vyjeli jsme brzo ráno a na místě byli o hodinu dřív. Na prezentaci jsme potkali Pepu Smolu, který měl cestu vlakem  hodně pestrou. Já jsem rozbíhal štafetu, trať jsem neznal a překvapila mě její náročnost, první uvítací kolečko a pak z města rovnou šílený stoupák. Nějak jsem to doklepal, ale na zvolené tempo mi byla velká zima a taky mi to nedělalo dobře na plíce, následoval zasloužené klesaní ale v mém případě mi moc nepomohlo, protože bylo dost prudké, potom následoval už jen menší kopec k občerstvení a následně k první obrátce kde jsem štafetu předával Láďovi, kterého čekal opak a při seběhu ho potkala menší nehoda kde skončil ve škarpě, naštěstí  ale pokračoval a bude mit "jen" modřinu.

Po 1/2 maratonu jsme měli nejtěžší část za sebou a dál pokračovala Danuš vybíhala z města na druhou stranu k obrátce číslo dvě kolem menší přehrady a dál až do sousední vesnice po mírně zvlněná cesta. Na obrátce už čekal připravený Honza na finiš štafety. Doběhli jsme kolem času 3:10 a skončili v kategorii štafet na 3.místě.  Pepa si svůj další tentokrát hodně náročný maraton střihl za 3:36 a byl na výborném druhém místě. Po doběhnutí, najezení výborného rizota a vyhlášení jsme se přesunuli do místního termálního koupaliště, kde jsme dokonale zregenerovali na zpáteční cestu.

Honza Fousek

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Naplánoval jsem tempo na 3.15 hod.,což mělo splnit vhodnou tréningovou jednotku pro každého člena štafety vzhledem k PPP - profil,počasí a pohodu po doběhnutí.Myslím, že se to povedlo, cílový čas byl kolem 3.07,20 hod. (dle času závodnika před námi)- výsledky jsem ještě nikde neobjevil.Byla z toho bedna, radost organizátora z početné skupiny z MKS v počtu 5 běžců a pro mne nová zkušenost přímo v mém rodném městě. Honza/H