24.2.08

Přes 300 vytrvalců a vytrvalkyň...

... se postavilo včera na startovní čáru letošní Rohálovské 10, kterou zorganizoval Ondra Němec z AK ASICS Kroměříž. Za mírně foukajícího větru vyběhlo na náročnou zvlněnou trať i několik členů našeho klubu:
Honza Bardoň
Pepa Smola
Vláďa Peřina

Rosťa Bažanowski

Mirek Miko
Nikdo z nich nepřekvapil, ani nezklamal. Je začátek sezóny, takže všichni zaběhli standartní časy :-) Jen Mirek Miko to po prvním kilometru musel zabalit, jelikož jeho pumpa nebyla ochotna srovnat rytmus s nohama a naopak.
Velmi slušně zaběhl závod náš kamarád Franta Holec (TJ Slezan FM), který opět potvrdil, že se umí kvalitně připravit na zajímavý závod. Porazil celou naši "ekipu"a vyhrál s velkým přehledem svou kategorii D.
Z našich dalších kamarádů z regionu zaujal třetím míste
m ve své kategorii Černý jezdec Kája Kravčík.
Celkově vyhrál traťový rekordman, slovenský reprezentant Miroslav Vanko za 30:13. Těsně za ním na druhém místě doběhl Kreisinger Jan (AK ASICS Kroměříž)- 30:15. Třetí příčku vybojoval Burgahart Jakub, polský závodník reprezentující JM DEMOLEX Bardejov.
Letos již veterán, čtyřicetiletý Róbert Štefko (AK ASICS Kroměříž) dokázal opět, tak jako 2.2.2008 v portugalské Albufeiře na 45.ročníku PMEZ družstev v krosu (http://www.maraton.cz/clanek.asp?id=97) , porazit své mladé svěřence a doběhl celkově na vynikajícím 4. místě za 31:07. Velmi solidně dokončil i Ivan Čotov (roč. 1966), a to na 9. místě za 31:55. Až desátý doběhl favorizovaný belgičan marockého původu Mourhid Mohamed, který je mj. držitelem evropského rekordu na 5 a 10 km a dvojnásobným mistrem světa v krosu.


zleva: Kreisinger, Vanko, Burghardt, Štefko, Dziuba


1. místo František Holec (kat. D)


kat C: Karel Kravčík četníci a spol.


kat. D: Franta Holec četníci a spol. :-)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

jasný byl to supr závod který tet dlouho takový nebude. Jeden z černých běžců no zaběhnul řečeno slušně na to kolik naběhal od nového roku jojoooo. Ale atmosféra byla suprová a trat zatraceně těžká a navíc vítr zlobil stále kuva jeden.ČERNÝ JEZDEC!!!!!

Rosťa Bažanowski řekl(a)...

Já mám naběháno 2x víc než ty Mario a přito jsem o pět minut horší. Nevíš čím to je ? Kuva :-)